Mitropolitul de Kyrenia a slujit la Râmnicu Vâlcea

Înaltpreasfințitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Kyrenia și Exarh de Lapithos și Karavas – Biserica Ortodoxă a Ciprului, a slujit duminică la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea.

Ierarhul se află în eparhie la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, cu prilejul evenimentelor religioase şi culturale dedicate sărbătorii Sfântului Grigorie Decapolitul.

Să nu devenim robi ai bunurilor materiale

În omilia adresată la finalul Sfintei Liturghii din prima duminică din Postul Nașterii Domnului, Înaltpreasfinția Sa a evidenţiat că „viața omului nu depinde doar de bunurile materiale”.

Făcând referire la textul evanghelic, Înaltpreasfinţia Sa a spus că „nu trebuie să devenim robi ai acestor bunuri, ci, din contră, trebuie să devenim iconomi ai darului lui Dumnezeu”.

„Nimeni nu va lua cu el bunuri materiale în această călătorie spre veșnicie, lucru care se petrece atunci când vine moartea”, precizat Mitropolitul de Kyrenia.

Să nu ne temem de moarte

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a făcut referire la atitudinea creştinului faţă de trecerea în veşnicie şi a subliniat că „amintirea morții trebuie să lucreze asupra noastră în mod pozitiv”.

„Mai întâi de toate, să nu ne temem de moarte”, a îndemnat ierarhul, care a evidenţiat că „nu se cuvine să o exilăm în viața noastră, să o înlăturăm prin grija prea mare pentru lucrurile materiale”.

„Fiecare clipă a vieții noastre trebuie să cuprindă în ea sensul vieții. Fiecare faptă a noastră trebuie să cuprindă grija pe care o avem față de aproapele nostru, față de semenul nostru, față de cel care este străin lângă noi, pentru că fiecare poartă chipul lui Dumnezeu”.

„Așadar, fiecare faptă a noastră, fiecare respirație să fie în Duhul Sfânt și să lăsăm Cuvântul lui Dumnezeu să locuiască în inimile noastre, în mintea noastră, în sufletele noastre”, i-a îndemnat Înaltpreasfinția Sa pe preoții și credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

Mitropolitul Hrisostom de Kyrenia

Înaltpreasfinţitul Părinte Hrisostom s-a născut în anul 1970, în Nicossia.

În 1994 a absolvit cursurile Facultăţii de Teologie la Universitatea Aristotel din Tesalonic, unde a obţinut şi titlul de licenţiat în Teologie.

A intrat în monahism în anul 2001, fiind hirotonit diacon în data de 8 aprilie a aceluiaşi an.

În anul 2007 a fost hirotesit arhimandrit, iar în anul 2011 a fost hirotonit ierarh, fiind intronizat Mitropolit de Kyrenia.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente