Mitropolitul Clujului a participat la întrunirea anuală a Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a participat, în perioada 1-2 iulie 2022, la întrunirea anuală a Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte din Salzburg, Austria.

Reluată după un an de pauză din cauza pandemiei, întrunirea a debutat vineri cu o recepție festivă, iar ședința plenară a avut loc sâmbătă la Universitatea din Salzburg. Alături de Mitropolitul Andrei, la întâlnire a participat și pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, directorul Școlii Doctorale „Isidor Todoran” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de preşedintele de onoare al Academiei, prof. dr. Felix Unger, care a predat mandatul și l-a prezentat pe noul președinte, prof. dr. Klaus Mainzer, care a rostit un discurs inaugural, urmat de alte discursuri oficiale. Apoi a avut loc prezentarea și primirea noilor membri ai Academiei Europene, care vin din diferite zone ale Europei.

Prelegerea festivă a fost susținută de prof. dr. Ernst Ulrich von Weizsäcker, profesor la Universitatea din Freiburg, fost decan al Universității de Mediu din Santa Barbara, California.

Părintele Mitropolit a fost însoțit la eveniment de arhidiaconul Claudiu Grama, consilier eparhial pe probleme de misiune și protocol, și de dr. Adrian Eugen Truța, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Mitropolitul Clujului este membru activ al prestigioasei instituții din 2007, în cadrul secţiunii „Religiile lumii”.

Academia Europeană pentru Ştiinţe şi Arte din Salzburg a fost fondată în anul 1990, de profesorul cardiolog dr. Felix Unger, de cardinalul Franz König, Arhiepiscopul Vienei, și de filosoful Nikolaus Lobkowicz. Academia numără în jur de 1.500 de personalităţi ale vieţii universitare, dintre care 30 sunt deţinători ai Premiului Nobel.

Printre membrii din România se mai numără  Președintele Academiei Române, acad. Ioan Aurel Pop, și prof. dr. Ștefan Ioan Florean, neurochirurg clujean.

Foto credit: Eugen Adrian Truța

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente