Mitropolitul Cehiei şi Slovaciei a liturghisit la jubileul bisericii din Kruzlov

Preafericitul Părinte Rastislav a liturghisit duminică la Biserica Sf. Petru şi Pavel din localitatea slovacă Kruzlov, lăcaş de cult care a împlinit 50 de ani de la sfinţire.

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehe şi Slovacia a fost primit în dimineaţa zilei de 14 iulie în mod tradiţional, cu pâine şi sare.

În cuvântul de bun venit, preotul paroh Demeter Lipinsky a evidenţiat faptul că cei 50 de ani de existenţă ai Bisericii reprezintă un moment important pentru comunitatea din Kruzlov.

După oficierea Sfintei Liturghii, Mitropolitul Rastislav a vorbit despre jubileul lăcaşului de cult, dar şi despre împlinirea a 55 de ani de slujire clericală a preotului Demeter Lipinsky.

Părintele Demeter Lipinsky a mulţumit ierarhului pentru aprecieri şi a reamintit obstacolele peste care a trebuit să treacă comunitatea în demersul construirii lăcaşului de cult închinat Sfinţilor Apostoli.

Kružlov este o localitate din Slovacia, aflată în districtul Bardejov din regiunea Prešov. Se află la altitudinea de 350 m deasupra nivelului mării, se întinde pe o suprafață de 10,2 km2 și în 2017 număra 1.017 locuitori.

Foto credit: Biserica Cehiei

Comentarii Facebook


Știri recente