Mitropolitul Basarabiei transmite un îndemn la rugăciune pentru pace

Mitropolia Basarabiei urmărește cu îngrijorare situația de la granițele Ucrainei, unde pacea este fragilă, transmite IPS Petru.

„Tensiunea din imediata apropiere a Republicii Moldova amenință nu doar Ucraina, ci și întreaga Europă, ce doar de curând a rupt cortina de fier trasată după cel de-al II-lea Război Mondial”, subliniază IPS Petru într-un mesaj publicat miercuri pe site-ul oficial al Mitropoliei.

„Puterea armelor din ziua de astăzi ne cutremură și înspăimântă; încât pot face mult rău oamenilor, pe când Bunul Dumnezeu îi îndeamnă pe toți, dintotdeauna: ‹Ferește-te de rău și fă bine, caută pacea și o urmează pe ea› (Ps. 33, 13). Așadar, pacea constituie singura opțiune pentru oameni, dacă voiesc să trăiască în armonie cu Dumnezeu”.

Mitropolitul Basarabiei subliniază că pentru a evita războiul „este necesar să eliminăm și cauzele lui, ce pornesc din nedreptate, violență, desconsiderare, lipsire de libertate și demnitate, asuprire și dorința de a deveni mai puternici decât ceilalți semeni”.

„Toate aceste vicii au adus dintotdeauna războaie între popoare și chiar între frați de-un sânge”, precizează Părintele Mitropolit.

Ierarhul îi îndeamnă pe toți preoții Mitropoliei Basarabiei să înalțe rugăciuni pentru pace.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente