Mitropolitul Basarabiei s-a rugat pentru sufletul Arhiepiscopului Pimen

Mitropolitul Petru al Basarabiei a oficiat duminică slujba parastasului pentru Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, la împlinirea a 40 de zile de la trecerea Arhiepiscopului Sucevei în veşnicie.

Ierarhul sucevean a murit în data de 20 mai 2020, după ce a contractat noul coronavirus în timpul pandemiei de COVID-19.

Slujba de pomenire a avut loc la Paraclisul Mitropolitan din Chişinău, după Sfânta Liturghie.

În omilia duminicală, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre grija excesivă a oamenilor pentru cele lumești.

Chiar și în această perioadă de restricții oamenii se ostenesc zi de zi pentru cele trecătoare, aleargă fără rost pentru lucruri nefolositoare, a subliniat Mitropolitul Petru.

„Acum este destul timp pentru rugăciune, să citim cărți sfinte, să ne gândim la judecata lui Dumnezeu, să privim în adâncul sufletului nostru și să iertăm din inimă pe toți cei care ne-au greșit. Acum văzând atâta suferință și boală în lume să valorificăm mai mult timpul petrecut în familie, să vorbim copiilor și nepoților despre învățăturile Sfintei Scripturi, despre dragostea lui Dumnezeu”.

Arhiepiscopul Pimen

În 27 iunie s-au împlinit 40 de zile de la plecarea Arhiepiscopului Pimen al Sucevei și Rădăuților  la Domnul, după ce a contractat noul coronavirus în timpul pandemiei de COVID-19.

Părintele Arhiepiscop Pimen s-a născut în 1929 la Greabănu, județul Buzău. A fost tuns în monahism în 1951 și hirotonit ieromonah în 1957. În 1978 și 1979 a slujit la Reprezentanța Patriarhiei Române de la Ierusalim, iar apoi a fost Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. A fost ales Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților în 1991, după reînființarea acestei eparhii.

În semn de omagiu pentru activitatea ierarhului, ziua de sâmbătă, 27 iunie, a fost declarată zi oficială de doliu de Consiliul Local în întreg Municipiul Suceava. Instituțiile publice din oraș au coborât drapelele în bernă.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente