Mitropolitul Basarabiei s-a întâlnit cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova

Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, a primit vizita E.S. Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova. Întâlnirea a avut loc miercuri, 4 august, la sediul mitropolitan din Chişinău, informează Mitropolia Basarabiei.

În cadrul discuţiilor, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat colaborarea între Biserică și Parlamentul Republicii Moldova, despre care a spus că este bazată pe armonie, înţelegere şi cooperare.

Mitropolitul Petru a evidenţiat şi proiectele Mitropoliei Basarabiei, mai ales cele implementate în domeniul social.

„Mitropolia Basarabiei are și o misiune pe care și-a asumat-o cu desăvârșire, și anume filantropia. Activitatea social-filantropică a Mitropoliei Basarabiei dovedește că Biserica nu se ocupă numai de sufletul omului, ci și de bunăstarea lui socială. În acest context, Biserica și Statul trebuie să fie cei mai buni parteneri pentru a asigura un sprijin poporului, alinându-i suferințele”, a subliniat ierarhul.

Înaltpreasfinţitul Părinte Petru a oferit în dar Președintelui Parlamentului Republicii Moldova o icoană şi o Biblie.

E.S. Igor Grosu a mulţumit pentru daruri şi a „apreciat implicarea Mitropoliei Basarabiei în viața spirituală și socială a poporului din Republica Moldova”.

Din partea Mitropoliei Basarabiei, la întâlnire au participat: Arhid. Maxim Sturza, Consilier Mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, și diac. Constantin Olariu, Consilier Mitropolitan – Sectorul Media, Comunicare și Relații Publice.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente