Mitropolitul Bartolomeu pomenit la Cluj

În Duminica a 33-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din centrul Clujului. Alături de Ierarh au slujit preoții și diaconii catedralei, precum și preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu, informează radiorenasterea.ro.

În cadrul cuvântului de învățătură Părintele Mitropolit, pornind de la pilda vameșului și a fariseului, a arătat care sunt treptele răutății, clevetirea, judecata și disprețul. Referitor la păcatul disprețului, Înaltpreasfințitul Andrei i-a sfătuit pe credincioși să încerce să își vadă păcatele proprii și să nu vadă paiul din ochiul fratelui, așa cum îndeamnă și Sfânta Scriptură.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșit un parastas pentru Mitropolitul Bartolomeu, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit sâmbătă, 31 ianuarie, 4 ani. A fost pomenit și Episcopul Nicolae Ivan, de la a cărui trecere în veșnicie se împlinesc, pe 3 februarie, 79 de ani.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, alături de soborul de preoți, a rostit o scurtă rugăciune și la mormintele celor doi ierarhi, din cripta de la subsolul catedralei mitropolitane.

Comentarii Facebook


Știri recente