Mitropolitul Bartolomeu Anania, comemorat la Suceava

Vrednicul de pomenire mitropolit Bartolomeu Anania a fost comemorat luni, 4 februarie 2013, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” din Suceava în cadrul activității „Personalități, exemple, modele!”, informează „Ziarul Lumina”.

Invitații speciali ai evenimentului, organizat de prof. Oana Onesim, prof. Mihaela Galan și prof. Mihaela Neacșu, au fost prof. Nicolae Cârlan și diac. prof. Bogdan Hrișcă, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Dosoftei” din Suceava, care a fost student al mitropolitului Bartolomeu Anania. „Invitații le-au împărtășit elevilor câte ceva din experiența lor și despre ce a însemnat întâlnirea cu mitropolitul Valeriu Anania.

La final, pr. prof. Grichentie Natu, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Suceava, a oficiat Parastasul pentru mitropolitul Bartolomeu, la doi ani de la trecerea la cele veșnice”, a spus prof. Mihaela Neacșu. Manifestarea a mai cuprins un repertoriu de muzică folk și religioasă susținută de Grupul „Simbol” al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava și de corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente