Mitropolitul Bartolomeu Anania a fost pomenit la Mănăstirea Dragomirna

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a oficiat sâmbătă, la Mănăstirea Dragomirna, o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Bartolomeu Anania, primul Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

La slujba de pomenire au participat delegați ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, precum și  prof. Maria Teodoreanu și prof. Oana Onesim, coordonatoarele Simpozionului „Valori naționale în creația Mitropolitului Bartolomeu Anania”, ce va avea loc anul acesta la Suceava.

La final, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a recitat un fragment din poemul dramatic „Miorița”, scris în 1966 de fostul Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

Înaltpreasfințitul Părinte Bartolomeu Anania a trecut la Domnul în data de 31 ianuarie 2011. A fost cunoscut și ca om de cultură, scriitor, poet, eseist și dramaturg al literaturii românești.

Memoria lui este continuată prin Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”, prin care studenții merituoși, dar lipsiți de posibilități financiare, beneficiază de burse de studiu.

Foto credit: Mănăstirea Dragomirna

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente