Mitropolitul Banatului a prezentat proiectul de icoană pentru Protosinghelul Calistrat Bobu, propus spre canonizare

În şedinţa Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Timişoarei, Mitropolitul Banatului a prezentat proiectul de icoană pentru Protosinghelul Calistrat Bobu, unul dintre numele propuse spre canonizare.

Sfântul Sinod a decis în urmă cu aproape doi ani pregătirea procesului de canonizare a mai multor preoți și călugări pentru anul 2025, când Biserica Ortodoxă Română împlinește 140 de ani de autocefalie și 100 de ani de la obținerea statutului de patriarhie.

Protosinghelul Calistrat Bobu (1900–1975) a fost un vestit preot misionar în Banat. Era de loc din Burdujeni (Suceava), iar cu metania din Mănăstirea Sihăstria. În anul 1942 este trimis preot misionar în Banat.

Timp de 33 de ani, părintele Calistrat a fost o făclie mereu aprinsă pentru călugării şi credincioşii din Banat. Pentru smerenia şi blândeţea inimii lui, a primit de la Dumnezeu darul vindecării şi al izgonirii duhurilor necurate dintre oameni. Detalii, aici.

Lucrările adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Timişoarei s-au desfăşurat sâmbătă la sediul Centrului eparhial din Timişoara cu participarea Mitropolitului Ioan al Banatului, PS Paisie Lugojanul, membrilor Adunării Eparhiale, părinților din administrația arhiepiscopală, stareţilor și stareţelor din cuprinsul eparhiei, precum şi a părinţilor protopopi.

Evenimentul a fost precedat de o slujbă de Te Deum, oficiat în biserica „Învierea Domnului“ și „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” din incinta Reşedinţei mitropolitane.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente