Mitropolitul Banatului a fost prezent la deschiderea anului şcolar la prima școală ortodoxă privată din județul Timiș

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a fost prezent luni, 10 septembrie 2018, la Liceul Teologic Ortodox (de stat) „Sfântul Antim Ivireanul” cu prilejul festivităţilor organizate la deschiderea noului an şcolar.

Din această toamnă, Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul”, prima școală ortodoxă privată din județul Timiș, a devenit liceu teologic ortodox.

Misiunea acestei şcoli este de a crește generațiile viitoare de tineri cu o educație temeinică, fundamentată pe valori creștin ortodoxe, puternici și dornici să înfăptuiască binele în propria familie, la locul de muncă și în comunitate, a precizat Mitropolitul Banatului în cuvântul său.

„Trebuie să știți, dragi părinți, că în această școală nu va intra niciun profesor care nu crede în Preasfânta Treime-Dumnezeu, care nu crede și nu împărtășește credința noastră ortodoxă”, a spus ierarhul care i-a asigurat pe dascăli că „nu o să intervenim niciodată direct în procesul de învățământ, în sensul că niciodată nu o să-i spunem profesorului de matematică ca, în loc de teorema lui Pitagora, să predea altceva”.

„Însă, nu vom admite niciodată, oricât de bun va fi un profesor, să predea în această școală dacă va încerca să le inducă copiilor că nu există Dumnezeu, că nu există țară românească ori limbă și grai românesc”, a evidenţiat Înaltpreasfinţia Sa.

Și Colegiul Național Bănățean din Timișoara, cel mai mare colegiu din partea de vest a României, și-a deschis porțile pentru elevii care întâmpină noul an școlar.

Alături de cei 2000 de elevi, la festivitatea de deschidere a participat Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a oficiat o slujbă de Te-Deum.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente