Mitropolitul Banatului a discutat cu Ambasadorul Ungariei despre refugiații din Ucraina

Ambasadorul Ungariei l-a vizitat luni pe Părintele Mitropolit Ioan la Centrul Eparhial din Timișoara. Printre subiectele discutate s-a numărat și cel al tranzitului refugiaților din Ucraina, preocupare comună Ungariei și României.

Întrevederea a avut loc la solicitarea Excelenței Sale Botond Zákonyi, Ambasadorul Ungariei la București, și s-a înscris în contextul bunelor relații existente între România și Ungaria.

În acest context, Mitropolitul Ioan a reiterat preocuparea Bisericii pentru ajutorarea ucrainenilor care s-au refugiat la noi și a amintit de efortul eparhiilor, parohiilor și mănăstirilor, care le oferă refugiaților sprijin moral și material.

Mitropolitul Banatului a adresat ambasadorului alese mulțumiri pentru efortul diplomatic pe care l-a depus pentru deblocarea tranzitului migranților ucraineni de la granița româno-maghiară, informează Biroul de presă al Centrului eparhial.

Foto: Mitropolia Banatului

Până vineri dimineață, au intrat în România 172.935 de cetățeni ucraineni, dintre care au rămas în țară 58.106. O parte importantă din cei intrați pe la Sighetu Marmației, județul Maramureș, au continuat tranzitul spre vest prin Ungaria.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente