Mitropolitul Banatului a conferenţiat la Arad | „Creștinismul din catacombe” a fost tema evenimentului

IPS Ioan la Arad

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a conferențiat marți, 28 martie 2017, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, în prezența Chiriarhului locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, și a sute de credincioși arădeni.

Dintre oficialitățile prezente menționăm: Gheorghe Falcă, Primarul municipiului Arad, Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, Părintele Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ilarion V. Felea.

Conferința cu tema „Creștinismul din catacombe” a Arhipăstorului Banatului a scos în evidență personalitatea istorică a Priscilei și Acvilei, care au avut un rol activ în Biserica primară din Roma.

Catacomba Sfintei Priscila de pe Via Salaria, „regina catacumbarum” (regina catacombelor) perpetuează memoria unei femei sfinte, o persoană activă și de mare valoare în istoria creștinismului roman. Învățătura care reiese din viața Sfintei Priscila se rezumă în adevărul „că orice casă se poate transforma într-o mică Biserică”.

Conferința IPS Ioan a reprezentat un autentic popas duhovnicesc ce a demonstrat cu prisosință că Evanghelia predicată în Biserică nu este numai un mesaj, ci și o divină și mântuitoare lucrare întrupată și experimentată de cei care cred, aud și ascultă mesajul. Predicarea cuvântului lui Dumnezeu nu este pentru Mitropolitul Banatului o pură transmitere intelectuală a unui mesaj, ci „puterea lui Dumnezeu spre mântuirea oricărui crede, a precizat arhim. Teofan Mada – Eparhia Aradului.

 

Comentarii Facebook


Știri recente