Mitropolitul Banatului a condus pelerinajul de Florii din Timişoara

Pelerinajul de Florii Timişoara

Pornind din trei puncte diferite, credincioşii timişoreni care au participat la pelerinajul de Florii s-au îndreptat spre Catedrala Mitropolitană unde au fost întâmpinaţi de PS Paisie Lugojanul. Grupul de credincioşi care a pornit de la Centrul Eparhial a fost condus de Mitropolitul Banatului.

În continuare, cei prezenţi au participat la slujba Vecerniei Mari unită cu Litia, oficiată de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La final, IPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a rostit o omilie care a făcut referire la însemnătatea acestei sărbători ce inaugurează ultima săptămână din viața pământească a Mântuitorului Hristos.

Pelerinajul de Florii datează din sec. 4

Pelerinajul de Florii îşi are originea încă din perioada secolului al IV-le, când creştinii celebrau Floriile într-un mod cu totul special. La Bucureşti, pelerinajul de Florii a fost interzis de regimul comunist în 1948 şi a fost reluat în anul 2008 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

După anul 2008 practica pelerinajului din ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim s-a răspândit în maimulte oraşe ale ţării.

Comentarii Facebook


Știri recente