Mitropolitul Ardealului despre Referendum: Este cel mai greu examen pe care-l susţinem noi acum, în libertate

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu i-a îndemnat vineri pe credincioşi să participe la referendum despre care a spus că este „un examen, cel mai greu examen pe care-l susţinem noi acum, în libertate”, informează Agerpres.

„Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul acesta, este irepetabil”, a remarcat Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu.

Prezent la hramul Mănăstirii Sădinca, din judeţul Sibiu, ierarhul a explicat că este necesar un număr de 6.000.000 de persoane ca referendumul să fie validat.

„Dacă nu suntem acum şase milioane ca să votăm, n-are niciun rost, nu are nicio valoare, deci nu se aprobă referendumul, nu este valid (…). De aceea, vă rugăm mult de tot, este un examen, cel mai greu examen pe care-l dăm noi acum, în libertate”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Totodată, Mitropolitul Laurenţiu a vorbit despre efectele indiferenţei noastre faţă de această iniţiativă cetăţenească.

„Gândiţi-vă că nu noi vom suferi, ci urmaşii şi urmaşii urmaşilor noştri. Şi atunci vor zice: măi, ce părinţi, ce înaintaşi am avut de nu şi-au lăsat ei măcar o jumătate de oră să se ducă acolo şi să împlinească.

Referendum

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată marţi în plenul Senatului.

107 senatori au votat pentru, 13 contra, iar 7 s-au abţinut.

Cel mai probabil, referendumul va avea loc în data de 7 octombrie.

Demersuri privind modificarea Constituției în ceea ce privește definirea clară a noțiunii de familie au fost făcute de Coaliţia pentru Familie.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei tradiționale.

Aceasta are în componență peste 40 de asociații și fundații și reprezintă, informal, inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României.

La finalul lunii noiembrie a anului 2015, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune modificarea actualului art. 48, alin. 1, din Constituţie, cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Biserica Ortodoxă Română sprijină în mod natural demersul Coaliției pentru Familie, în spiritul învățăturilor creștine și al valorilor fundamentale românești privind familia, ocrotirea și creșterea copiilor, dar nu este nici inițiatoarea, nici organizatoarea acestei acțiuni.

Comentarii Facebook


Știri recente