Mitropolitul Ardealului, despre Episcopul Gurie: „A mângâiat lacrimile multora”

În mesajul de condoleanţe adresat clerului şi credincioşilor din Eparhia Devei, Mitropolitul Laurenţiu a spus despre Preasfinţitul Părinte Gurie că a fost un „păstor blând şi iubitor de turmă” care a „mângâiat lacrimile multora”.

Blândeţea ierarhului i-a făcut pe clericii din eparhie să-l aprecieze pe cel care le-a fost păstor de suflete. „Au venit aici foarte mulţi preoţi nu doar trişti, ci plângând. Ei îl însoţesc cu lacrimi pe Preasfinţitul Gurie, pentru că el a mângâiat lacrimile multora, îl însoţesc prin rugăciune pentru că asemenea unui păstor blând şi iubitor de turmă i-a condus pe toţi preoţii şi pe credincioşii acestei eparhii”, a spus mitropolitul.

„Cu ochii ridicaţi spre cer, de aici, de la Deva, conducem sufletul Preasfinţitului Gurie, prin rugăciuni, către Tatăl ceresc. A iubit locul acesta şi a organizat Episcopia Devei şi Hunedoarei, lăsând în urma Preasfinţiei Sale mărturiile unei activităţi extraordinare, atât din punct de vedere spiritual, cât şi din punct de vedere administrativ”.

Slujba înmormântării Preasfinţitului Părinte Gurie va fi oficiată sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 12:00, în Catedrala episcopală din Deva, după Sfânta Liturghie.

„Trupul neînsufleţuit al Preasfinţitului Gurie va fi aşezat la intrarea în Catedrala care i-a fost dragă şi în care a fost instalat ca primul episcop al Eparhiei Devei şi Hunedoarei. Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii şi să mângâie sufletele tuturor celor care astăzi îl însoţesc cu tristeţe, dar şi prin rugăciune, nădăjduind ca Dumnezeu să-i răsplătească toată truda sa de doar 52 de ani”, a transmis IPS Mitropolit Laurenţiu.

Preasfințitul Părinte Gurie a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19.

Ierarhul fusese internat la Spitalul Județean de Urgență – Deva din data de 8 octombrie.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente