Mitropolitul Ardealului a resfinţit biserica veche de aproape 200 ani din Slimnic

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a resfinţit joi Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Slimnic, judeţul Sibiu. Lăcaşul de cult datează din anul 1831, iar în ultima perioadă a trecut printr-un proces complex de restaurare.

La resfinţire a primit al doilea hram închinat sărbătorii Bunei Vestiri.

În semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată, Mitropolit Laurenţiu al Ardealului l-a hirotesit iconom stavrofor pe preotul Emilian Mihăilescu de la biserica veche din Slimnic, informează Mitropolitul Ardealului.

Ierarhul a oferit acte de cinstire Consiliului parohial, Comitetului parohial şi Adunării parohiale din Parohia Slimnic 2 şi mai multor binefăcători care au sprijinit de-a lungul anilor lucrarea de renovare a bisericii.

„Această biserică este un monument cu o valoare extraordinară şi va putea fi împodobită şi cu pictură pentru a-i da o frumuseţe aparte. Prezenţa dumneavoastră aici a împodobit această biserică şi de acum înainte nu trebuie lăsată goală”, a spus ierarhul.

După slujbă, Mitropolitul Laurenţiu a sfinţit capela mortuară construită în apropiere de biserica nouă din Slimnic şi a vizitat locaşul de cult ridicat în centrul satului în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente