Mitropolitul Ardealului a resfinţit biserica din Şeica Mică

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului a resfinţit sâmbătă, 15 septembrie 2018, biserica din Parohia Șeica Mică, județul Sibiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

După slujba de resfinţire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie pe o scenă amenajată în apropierea bisericii.

Alături de credincioșii din sat s-au aflat numeroși fii ai satului și oaspeți din alte parohii din Arhiepiscopia Sibiului, mulți dintre ei purtând costumele populare specifice acestei zone a țării.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurențiu a rostit o omilie în care a vorbit despre Sfânta Cruce, altarul de jertfă al Mântuitorului Iisus Hristos și despre cinstirea acesteia în creștinismul răsăritean.

„Lemnul Crucii a devenit altar de viață pentru că sângele Mântuitorului a curs pe acest lemn. Printr-o minune, Sfânta Cruce a fost descoperită și împărțită în întreaga lume.

Sfânta Cruce aduce harul lui Dumnezeu și ne ajută să ne apropriem mai mult și cu mintea și cu inima de lucrările sfinte pe care greu le înțelegem cu rațiunea noastră”, a spus ierarhul.

Recunoștință și prețuire

Pentru eforturile depuse în ultimii ani atât la refacerea bisericii din Șeica Mică cât și la revigorarea vieții spirituale din comunitatea încredințată spre păstorire, preotul paroh Aurelian-Dumitru Popa a fost hirotesit iconom stavrofor.

Comunitatea parohială, Primăria comunei Șeica Mică și mai mulți binefăcători au primit acte de cinstire din partea Mitropolitului Laurențiu.

Părintele paroh Aurelian-Dumitru Popa i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare și i-a oferit în dar o icoană reprezentând pe Maica Domnului Prodromița.

Credincioșii au avut posibilitatea să se închine capului Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, păstrat într-o raclă la Catedrala mitropolitană din Sibiu și adusă spre cinstire la Șeica Mică.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…