Mitropolitul Ardealului a inaugurat un monument dedicat poetului Mihai Eminescu

De hramul parohiei „Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Sibiu, Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a inaugurat un monument dedicat poetului naţional Mihai Eminescu.

Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată de ierarh luni, 16 octombrie, în lăcaşul de cult.

Manifestările dedicate poetului au continuat cu Slujba Parastasului şi cu un moment artistic susţinut de un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 25 municipiu. Foto credit: Mitropolia Ardealului

În omilia de la liturghie, ierarhul a vorbit despre mărturisirea martirilor din primele secole, între care, la loc de cinste, se află Sfântul Dimitrie.

„Dăruirea aceasta pe care au făcut-o ei lui Hristos a adus o cinstire în Biserică, prelungită până astăzi și care va dăinui atâta timp cât va exista Biserica”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Mitropolitul Ardealului a explicat, succint, cultul sfintelor moaşte.

„Când ne închinăm la moaște de sfinți venerăm darul pe care Dumnezeu l-a lăsat să devină lucrător în acest ostaș al lui. Simțim acest fior că ne atingem de ceva sacru și dacă avem credință și ne rugăm sfântului respectiv, ni se îndeplinesc lucrurile cerute”, a subliniat ierarhul.

Hramul bisericii a fost organizat în condiții speciale, credincioșii respectând măsurile impuse de autorități în această perioadă de pandemie.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente