Mitropolitul Ardealului a fost colindat de monahi, la Sâmbăta de Sus: FOTO

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie, duminică, 19 decembrie, la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus. La finalul slujbei, obștea mănăstirii l-a colindat pe ierarh.

Ierarhul le-a explicat credincioșilor pericopa evanghelică despre „Genealogia Mântuitorului”, punând accent pe înțelesul duhovnicesc al textului. Totodată, i-a îndemnat să continue pregătirea duhovnicească din perioada postului, pentru a întâmpina așa cum se cuvine praznicul Nașterii Domnului.

„Noi ştim că Mântuitorul Iisus Hristos, Mesia Cel aşteptat, a fost Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, dar Dumnezeu S-a făcut Om şi pentru ca noi să-L cinstim complet, ca Dumnezeu-Omul. Iată că în duminica aceasta ni se arată genealogia vieţii Mântuitorului Iisus Hristos.”, a afirmat ierarhul.

„Duminica aceasta este şi un ajun pregătitor, o duminică pregătitoare, pentru că Sfânta Evanghelie ne şi amintește anticipat evenimentul sfânt pe care îl vom sărbători sâmbăta viitoare”, a încheiat Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

După concertul de colinde, arhimandritul Atanasie Roman, starețul mănăstirii, i-a transmis Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu urări de bine în apropierea Crăciunului, mulțumindu-i pentru grija avută față de așezământul monahal de la Sâmbăta de Sus.

Foto: Mitropolia Ardealului

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente