Mitropolitul Andrei despre pocăință: întoarcerea de la păcat la virtute și de la diavol la Dumnezeu

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei al Clujului a explicat în cadrul omiliei rostite de sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul conceptul de „pocăință”. Ierarhul a slujit marți la Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Dej, informează site-ul eparhial.

„Pocăința nu presupune schimbarea confesiunii religioase, ci întoarcerea de la păcat la virtute și de la diavol la Dumnezeu” a evidențiat Înaltpreasfinția Sa vorbind despre misiunea pregătitoare a Sf. Ioan Botezătorul.

La fel cum la râul Iordan, Ioan l-a întâmpinat pe Mântuitorul Hristos, prin pocăință, a spus Mitropolitul Clujului, îl primim pe Hristos în sufletele noastre.

În cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit în diacon pe teologul Ciprian Boroș.

Hirotonirea tânărului teolog. Foto credit: Mitropolia Clujului

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cel de-al cincilea copil al protopopului Ioan Buftea și al doamnei preotese Florina Eleonora Buftea.

Pruncul a primit la botez numele de Teofil. Foto Credit: Mitropolia Clujului

Parohia Dej V, ocrotită de Sfântul Ierarh Nectarie, este una din parohiile tinere ale orașului, fiind înființată în data de 15 mai 2011.

Săptămânal, în biserica parohiei, se organizează diverse întâlniri și activități, în parteneriat cu Grădinița „Lumea Piticilor” din Dej, și cu Liga Tinerilor Ortodocși din Dej.

De asemenea, în sfântul lăcaș se păstrează un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul din Eghina.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente