Mitropolitul Andrei despre altruismul Preasfințitului Părinte Vasile: Toți necăjiții, toți bolnavii găseau ușa sa deschisă

„A fost cunoscut ca un ierarh jertfelnic, iubitor, altruist. Nu a știut spune niciodată nu. Toți necăjiții, toți bolnavii, toți cei ce aveau probleme, găseau ușa deschisă la Preasfințitul Vasile Someșanul. Ba, mai mult, alerga din zori și până-n noapte oriunde era solicitat”, a declarat Înaltpreasfinţia Sa despre PS Vasile la Radio Renaşterea.

Mitropolitul Clujului a precizat că este greu să sublinieze în câteva fraze ce om deosebit a fost Preasfinţitul Părinte Vasile.

Înaltpreasfinţia Sa şi-a exprimat nădejdea că „vlădica Vasile se odihnește acum de toate ostenelile lui, pentru că multă jertfă a făcut”.

„Preasfințitul Vasile, pentru toate câte le-a făcut pentru semeni, multe pe care nimeni nu le știe, pentru că nu  le-a făcut la vedere, el n-a murit, ci numai doarme, până la înviere. Clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Clujului și nu numai, în zilele acestea, au sufletul plin de durere. Ne rugăm Domnului Vieții, Cel care a biruit moartea, să-i facă parte de odihnă întru Împărăția sa. În loc luminat să-l ducă Dumnezeu, în loc de odihnă, unde nu mai este nici întristare, nici suspin și să-l odihnească după multa alergătură pe care știm că a făcut-o în viața aceasta”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Preasfințitul Părinte Vasile, fost episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, a trecut vineri la cele veşnice, la vârsta de 72 de ani.

Înmormântarea va avea loc luni, 11 octombrie 2021.

Sursă foto: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente