Mitropolitul Andrei a sfințit paraclisul unei grădinițe din orașul Gherla

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a inaugurat marți, 4 decembrie 2018, Paraclisul ocrotit de Sfintele Ana, Teofana și de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe al grădiniței cu program prelungit „Căsuța fermecată” din Gherla.

Cu această ocazie, ierarhul a adresat celor prezenți un cuvânt în care a subliniat importanța unui loc de rugăciune într-o instituție de învățământ.

De asemenea, directorul Grădiniței, prof. Aurelia Danko a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezență și celor ce s-au implicat în amenajarea paraclisului.

După slujbă, în sala festivă a instituției, Corul grădiniței Vocile copilăriei, a susținut un program artistic compus din cântece și poezii patriotice, dar și colinde.

La final, Părintele Mitropolit Andrei le-a dăruit cărți de rugăciune și cadouri tuturor copiilor.

Grădinița cu program prelungit „Căsuța fermecată” funcționeză din anul 2011 și are un efectiv de 285 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani.

Unitatea funcţionează în regim de grădiniţă cu program prelungit, cu 9 grupe la secţia română şi 2 grupe la secţia maghiară. De pregătirea şi îndrumarea acestora se preocupă un colectiv de 23 educatoare.

În primăvara anului 2018 părintele Petru Băgăcian, alături de conducerea instituției, s-au implicat în amenajarea unui loc de rugăciune pentru preșcolarii grădiniței.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente