Mitropolitul-ales Miron al Noii Zeelande a fost hirotonit arhiereu la Fanar

Greek Metropolitan of New Zealand Myron

Arhimandritul Miron Ktistakis a fost hirotonit în treapta de arhiereu în timpul Sfintei Liturghii prezidate miercuri de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la Catedrala Sfântul Gheorghe din cartierul Fanar al Constantinopolului.

Concelebranți la Sfânta Liturghie din data de 11 iulie au fost Arhiepiscopul Irineu al Cretei, Mitropolitul Iosif de Proikonissos, Mitropolitul Chiril de Rodos, fostul Mitropolit grec al Noii Zeelande Amfilohie, astăzi Mitropolit de Ganos și Chora, Mitropolitul Amfilohie de Kissamos și Selinon, Mitropolitul Isaia de Tamassos și Orini, Mitropolitul Ambrozie de Coreea și Mitropolitul Gherasim de Petra și Cheronissos.

Arhimandritul de origine cretană a fost ales la sfârșitul lunii mai în demnitatea de Mitropolit al Noii Zeelande, ca urmare a retragerii Mitropolitului Amfilohie Tsoukos.

Miron Ktistakis s-a născut în data de 15 septembrie 1969 în insula Creta.

A absolvit Universitatea de Agricultură din Atena în 1993, urmând studii postuniversitare la Institutul Agronomic din Chania.

În 1996 a fost tuns în monahism la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului – Agarathos, fiind hirotonit ierodiacon anul următor.

În 2001 a fost hirotonit ieromonah. În același an a absolvit Facultatea de Teologie din cadrul Universității Naționale și Capodistriene din Atena.

În prezent este student în ultimul an la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Creta.

În 2015 a fost numit predicator al Arhiepiscopiei Cretei.

Foto Credit: Nikos Manghinas / Patriarhia Ecumenică

Comentarii Facebook


Știri recente