Mitropolia Clujului: PS Neofit de Kenya a primit ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru arhierei

Preasfinţitul Părinte Neofit, Episcopul Ortodox de Nyeri și Muntele Kenya, a primit duminică Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru arhierei, anunţă Radio Renaşterea. Distincţia i-a fost acordată de Mitropolitul Andrei la finalul liturghiei oficiate la Catedrala din municipiu.

De asemenea, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici i-a fost acordat pr. prof. John Ngige Njoroge, profesor la Universitatea Metodistă din Kenya (Episcopia Ortodoxă de Nyeri și Muntele Kenya), și pr. conf. univ. dr. Cristian Sonea, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, coordonatorul delegației.

 Delegația din Kenya se află la Cluj-Napoca cu prilejul participării la Simpozionul internațional de Teologie, Istorie, Muzicologie Și Artă, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu, în perioada 1-2 noiembrie.

Ediția din anul acesta este intitulată „Pastorație și Duhovnicie în Diaspora Românească. Purtarea de grijă a celor adormiți în cultul și practica Bisericii Ortodoxe”.

Mitropolitul Andrei i-a oferit ierarhului din Patriarhia Alexandriei ordinul „Episcop Nicolae Ivan”. Foto credit: Radio Renaşterea/Darius Echim

PS Neofit Kongai s-a născut în 1970, în districtul Nandi din Kenya. A studiat Teologia în Alexandria, Boston şi Tesalonic.

A fost tuns în monahism în anul 2007. A fost hirotonit arhiereu în anul 2014, fiind numit Episcop vicar pentru Eparhia Nitriei. În data de 24 noiembrie 2015, a fost ales de Sfântul Sinod al Patriarhiei Alexandriei ca Episcop al nou-înființatei Eparhii de Nyeri și Muntele Kenya.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente