Mitropolia Banatului reprezentată la Reuniunea Tinerilor Ortodocși de la Baia Mare

La invitația Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, 137 de tineri din cele trei eparhii ale Mitropoliei Banatului participă în aceste zile la Reuniunea tinerilor ortodocși de la Baia Mare, informează mitropolia-banatului.ro. Aceștia sunt însoțiți de preoți și profesori de religie, responsabili cu activitățile catehetice la nivelul Arhiepiscopiei Timișoarei, Arhiepiscopiei Aradului și Episcopiei Caransebeșului.

Evenimentul se desfășoară în perioada 3-6 septembrie și este organizat de Episcopia Maramureșului și Sătmarului, cu sprijinul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului și al Primăriei Baia Mare. Programul cuprinde atât activități pe plan duhovnicesc, prin participare la sfintele slujbe de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, cât și dezbateri și seminarii, care vor avea în prim plan cele două teme stabilite de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Anul omagial Euharistic și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni.

Delegația Arhiepiscopiei Timișoarei la reuniunea tinerilor de la Baia Mare este formată din 47 de tineri aparținând grupurilor catehetice ale parohiilor timișorene Fratelia, Iosefin, Zona Dacia și Viile Fabric, însoțiți de pr. Alexandru Ranca, pr. Ionuț Filip și diac. Marius Rumega.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…