Mitropolia Ardealului şi DGASPC au demarat o campanie pentru copiii abandonaţi

Mitropolia Ardealului şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au demarat vineri o campanie pentru copiii abandonaţi.

Se are în vedere promovarea profesiei de asistent maternal, plasamentul familial şi adopţia copiilor instituţionalizaţi şi a celor abuzaţi sau părăsiţi de către cei care au îndatorirea să-i ocrotească.

„Ne angajăm să promovăm, prin toate parohiile noastre (din Sibiu – n.r.), măsurile de plasament de tip familial în vederea reducerii numărului de copii instituționalizați și prevenirea instituționalizării; să promovăm măsuri de prevenire a separării copiilor de propria familie prin sprijinirea acestora, să prevenim, pe cât posibil, riscul de excluziune socială etc” a evidenţiat Mitropolitul Ardealului.

DGASPC Sibiu a iniţiat această campanie împreună cu Mitropolia Ardealului, pentru a contribui semnificativ la închiderea centrelor de plasament din judeţul Sibiu.

„Această campanie de promovare a alternativelor familiale are un singur scop: să oferim dragoste tuturor copiilor care au această nevoie de afectivitate, care sunt lipsiţi de un cămin, de un mediu familial”, a subliniat directorul DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.

De la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Sibiu au fost adoptaţi 12 copii şi 245 sunt în asistenţă maternală.

Alături de aceştia, 321 de copii au fost daţi în plasament familial şi alţi 73 de copii sunt cu tutelă.

Detalii despre campanie pe site-ul DGASPC Sibiu şi pe pagina de Facebook a instituţiei.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente