Mitropolia Ardealului | IPS Laurențiu a sfințit o biserică construită în anul 1791

Biserica din orașul Rupea, județul Brașov, construită în anul 1791 a fost sfințită duminică, 19 februarie 2017, de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. La eveniment au participat credincioși ai parohiei, dar și din oraș.

În continuarea slujbei de sfințire a lăcașului de cult, Înaltpreasfinția a oficiat Sfânta Liturghie. Mulți din credincioșii prezenți la slujbă s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Din sobor au făcut parte: părintele arhimandritul Visarion Joantă, părintele Alexandru Petrică, protopopul Protopopiatului Rupea, părintele Nicolae Moga, parohul biserici, precum și numeroși alți preoți slujitori din Protopopiatul Rupea.

În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat că la judecata finală toți oamenii vor cunoaște consecințele faptelor lor bune sau rele.

Judecata va avea loc prin înălțarea conștiinței la un asemenea grad încât să poată vedea toate faptele noastre, ca într-o carte. Astfel, fiecare va cunoaște dacă binele care l-a făcut a sporit la urmași sau dacă răul săvârșit a condus la și mai mult rău, a spus ierarhul.

La final, părintele paroh Nicolae Moga a fost hirotesit iconom stavrofor, drept recunoștință pentru activitățile desfășurate în parohie timp de 18 ani.

De asemenea, ierarhul a oferit acte de cinstire membrilor Adunării și Consiliul Parohiei Rupea 2, reprezentaților primăriei orașului, precum și numeroșilor binefăcători ai lăcașului de cult.

În încheiere, părintele Nicolae Moga  a mulțumit ierarhului pentru prezență. Acesta a oferit în dar Înaltpreasfinției Sale o icoană și un album.

***

Lăcașul de cult închinat Sfântului Ierarh Nicolae a fost zidit la 1791, însă vitregiile vremurilor au făcut ca biserica să nu primească până acum sfințirea de la un arhiereu.

Comentarii Facebook


Știri recente