Mitropolia Ardealului | IPS Laurențiu a binecuvântat lucrările efectuate la Biserica Parohiei Veseud

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oficiat, în Duminica a cincea din Post , Sfânta Liturghie la Biserica Sfânta Parascheva a parohiei Veseud, județul Sibiu, informează site-ul oficial Mitropoliei.

În cadrul slujbei, Mitropolitul Ardealului a sfințit noua catapeteasmă a lăcașului de cult și a binecuvântat lucrările interioare efectuate în ultima perioadă. De asemenea, diaconul Sebastian Nicolae Ivan a fost hirotonit preot pentru Parohia Luța, iar preotul paroh Iulian Harșan a fost hirotesit iconom.

Credincioșii prezenți la slujbă au avut ocazia să aducă cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Din soborul slujitor au făcut parte: protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban, parohul Iulian Harșan, precum și alți preoți din Arhiepiscopiei Sibiului.

În cuvântul rostit în data de 2 aprilie 2017, IPS Mitropolit Laurențiu a explicat Evanghelia citită la Sfânta Liturghie.

Mântuitorul i-a pregătit pe ucenici, așa cum ne pregătește și pe noi, să înțeleagă sensul vieții. Trebuia ca ucenicii să înțeleagă că El avea să pătimească, dar ei n-au înțeles. Abia după Pătimirile Sale, când Mântuitorul a înviat, și-au dat seama că toate acestea le-au cunoscut și că erau rânduite de la Tatăl Ceresc să se împlinească, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, Părintele Mitropolit a oferit acte de cinstire reprezentaților Adunării și Consiliului parohiale, precum și binefăcătorilor parohiei.

 

Comentarii Facebook


Știri recente