Mitropolia Ardealului invită românii să îşi desemneze cel mai mare filantrop ortodox

Mitropolia Ardealului propune un proiect prin care românii au posibilitatea de a-şi desemna cel mai mare filantrop ortodox.

Campania urmează să fie lansată în cursul săptămânii viitoare şi se va desfăşura în trei etape, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Pr. Emanuel Tăvală, Consilier cultural – Arhiepiscopia Sibiului.

Prezentarea filantropilor 

Prima etapă a campaniei constă în prezentarea filantropilor care vor intra în competiţie. Criteriile de selecţie corespund programului cadru pentru anul comemorativ 2020.

Lista iniţială poate suferi modificări, putând fi adăugate şi alte personalităţi care merită a fi pe listă, au precizat oficialii de la Mitropolie.

„În primele 2 luni, ne-am propus să prezentăm toate personalităţile alese pentru a intra în competiţia celui mai mare filantrop. Acestea vor fi prezentate pe pagina de internet a Mitropoliei Ardealului, pe blogurile care se alătură campaniei, precum şi pe site-urile ziarului Telegraful Român, a Ziarului Lumina, a Agenției de ştiri Basilica şi în emisiunile TV Trinitas”, a precizat Pr. Tăvală.

Primul vot 

După prezentarea personalităţilor, românii sunt invitaţi să alcătuiască un top al filantropilor prin exprimarea unui vot fie online, pe site-ul marifilantropi.ro, fie prin intermediul unor taloane speciale.

„Vom încerca să introducem taloane de votare în ziare. De asemenea, vom tipări taloane pe care le vom împărţi în parohii, care devin, astfel, şi ele partenere ale campaniei. Ne gândim și la școli, la instituţii de cultură şi de învăţământ, la diferite alte market-uri de produse, în general la locaţiile frecventate intens”, a precizat părintele Emanuel.


9 mari filantropi mireni


Etapa finală

În urma votului, va fi alcătuit un top al filantropilor, iar primele zece personalităţi vor merge în etapa următoare a concursului.

„Din acel moment, ei vor primi un avocat (personalitate sau un specialist în domeniu) care le va susţine imaginea în mass media şi vor veni cu argumentele necesare care vă vor face să îi votaţi încă odată, într-un sondaj final ce are menirea de a alege pe cel mai mare filantrop din istorie”.

Lucrăm deja la site-ul oficial al campaniei, la o broşură, la diferite materiale promoţionale, precum şi la o strategie post-campanie.

Campania vizează „revitalizarea blogosferei ortodoxe, care să se reactiveze şi să se reunească într-un proiect comun aplicat pe specificitatea timpului în care ne aflăm”, a declarat Pr. Emanuel Tăvală.

Campania este iniţiată de Mitropolia Ardealului în contextul în care Patriarhia Română îi comemorează în anul 2020 pe marii filantropi ortodocşi români.

Citeşte şi: Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Sursa foto: Mitropolia Ardealului


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente