Misiunea unui preot în pandemie surprinsă prin obiectivul unui fotograf: Imaginile au fost premiate de AP

Preotul Vasily Gelevan a ajuns celebru în spaţiul virtual pentru activitatea misionară desfăşurată în Moscova, pe parcursul pandemiei de coronavirus. Clericiul a fost aproape de persoanele infectate cu SARS-CoV-2, le-a vizitat la domiciliu, le-a încurajat şi le-a oferit Sfânta Împărtăşanie.

Efortul său a fost prezentat lumii prin intermediul fotoreportajului semnat de Alexander Zemlianichenko, care a câştigat premiul lunii iunie într-o competiţie internă organizată de  Associated Press.

Fotografiile sunt cu adevărat emoţionante.

În fotografia realizată la începutul lunii iunie, pr. Vasily se pregătea, purtând mănuşi şi mască, să oficieze o slujbă la Biserica Buna Vestire – Sokolniki, Moscova. Foto credit: AP/Alexander Zemlianichenko.

Familia preotului în vârstă de 45 de ani nu a fost tocmai încântată de faptul că acesta lua contact direct cu persoanele infectate, însă pr. Vasily, tată a cinci copii, vede misiunea pastorală precum o responsabilitate pe care nu o poate abandona, mai ales în timp de pandemie.

Un voluntar îl ajută pe părintele Vasily să se echipeze corespunzător înainte de a intra în apartamentul unui credincios infectat cu coronavirus. Foto credit: AP/Alexander Zemlianichenko.
Pr. Vasily binecuvântând-o pe Tamara Trusova, o credincioasă în vârstă de 90 ani, suspectă de coronavirus. Foto credit: AP/Alexander Zemlianichenko.

„M-am pus şi eu în locul lor”, a declarat părintele. „Pentru mine, vizita unui preot care să-mi ofere Sfânta Euharistie ar fi cel mai dorit lucru. Nu contează dacă nu i-aş vedea faţa. I-aş auzi vocea, are veni, m-ar îmbrăţişa, mi-ar arăta simpatia sa şi mi-ar aduce cel mai preţios lucru din întreaga lume: Sfânta Euharistie”.

Părintele a fost surprins de fotograf imediat după ce a oficiat slujba înmormântării la morga spitalului din Moscova. Foto credit: AP/Alexander Zemlianichenko.

Un voluntar îl dezinfectează pe clericul rus după o vizită efectuată la un pacient suspectat pozitiv cu noul coronavirsus. Foto credit: AP/Alexander Zemlianichenko.

Părintele Gelevan a spus că poartă echipamentul necesar pentru a nu se infecta şi îşi ia toate măsurile de precauţie, însă nu va permite fricii să îl împiedice să îşi desfăşoare misiunea clericală.

Imaginea îl prezintă pe pr. Vasily la întoarcerea acasă după o zi de misiune în rândul pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Foto credit: AP/Alexander Zemlianichenko.

Foto credit: AP/Alexander Zemlianichenko.

Citeşte şi:

Urmărește-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente