Misiunea Socială Diaconia și-a anunțat noul proiect: Un centru de consiliere în criza de sarcină

La aniversarea unui deceniu de activitate a căminului maternal „În Brațele Mamei”, Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei și-a anunțat un nou proiect: Centrul de informare și consiliere pentru femeia aflată în criză de sarcină, care va fi inaugurat la anul.

Anunțul a fost făcut în cadrul galei „Celebrăm Viața”, organizată pentru a sărbători un deceniu de activitate a Centrului Maternal „În Brațele Mamei”. Donatorii din cadrul galei au devenit primii ctitori ai acestui serviciul social.

„Este poate ceea ce ne definește pe noi ca oameni, să fim empatici, să ne punem în locul persoanelor care au nevoie de ajutor, care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Ana Trifan, donatoare.

Participanții la eveniment au ascultat trei mărturii impresionante despre succesul unor femei sprijinite de Centrul Maternal „În brațele mamei”: „Acolo am cunoscut oamenii care m-au susținut din toate punctele de vedere, acolo am găsit tot de ce aveam nevoie la acel moment”, a spus Cristina Duminică, prima beneficiară a Centrului Maternal.

Prezentă la eveniment, interpreta de muzică populară Ioana Căpraru a declarat: „Mulți vor întâi carieră și pe urmă familie, dar eu cred că trebuie să le îmbine și să nu uite că, până la urmă, cea mai mare bogăție este familia”.

În cei zece ani de activitate, centrul a oferit asistență complexă unui număr de 148 de cupluri mamă-copil din Republica Moldova: mame orfane, minore, dar și din alte categorii de risc care au vrut să-și păstreze copilul și au găsit la centru căldura unei familii de care nu au avut parte.

Centrul este un serviciu model și o carte de vizită a Mitropoliei Basarabiei, cu o capacitate de a asista concomitent 10 cupluri mamă-copil.

Fiecare caz beneficiază de un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionarea resurselor în vederea creării unui mecanism de viață autonom.

„Am oferit zilnic un model de grijă părintească, iubire și responsabilitate față de mamele și copiii care au ajuns la noi”, a spus Mihaela Belei, Coordonatoarea Programului „În brațele mamei”. Ea a spus că centrul a crescut cu odată cu femeile pe care le-a sprijinit de-a lungul timpului.

„Am învățat din fiecare istorie de viață curajul, răbdarea și puterea de a face față unor dificultăți greu de imaginat. Le admirăm pe fiecare că au ales să-și aducă pe lume pruncii și ne bucurăm pentru realizările lor.”

„În toată această perioadă, alături de echipa noastră au fost sutele de donatori care au adus nu doar bunuri materiale, dar și exemple frumoase de bunătate”, a mai afirmat coordonatoarea programului.

Centrul este parte a unui program dezvoltat de Misiunea Socială Diaconia pentru asistența familiilor aflate în criză. Funcționează cu ajutorul sutelor de familii care donează bunuri, al companiilor locale, donatorilor și partenerilor străini.

Donează online

Pe site-ul Diaconia.md
Prin PayPal

Vezi și:

Foto credit: Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei

Foto credit: Diaconia

Comentarii Facebook


Știri recente