Centrul maternal al Misiunii Diaconia aniversează un deceniu de activitate | „Am oferit zilnic un model de grijă părintească”

Centrul maternal „În braţele mamei” al Misiunii Diaconia aniversează vineri zece ani de activitate.

În această perioadă, spun reprezentanţii instituţiei, în cadrul centrului au beneficiat de asistență complexă 148 de cupluri mamă-copil din Republica Moldova.

„Este vorba despre mamele orfane, minore, dar și din alte categorii de risc care au avut curajul să-și păstreze copilul și au găsit aici căldura unei familii de care nu au avut parte”, spun oficialii Diaconia.

Centrul are o capacitate de a asista concomitent 10 cupluri mamă-copil. Fiecare caz ajuns are un plan individual de intervenție prin care se urmărește consolidarea relației dintre mamă și copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionare resurselor în vederea creării unui mecanism de viață autonom.

„În cei 10 ani de la deschiderea Centrului Maternal, cu echipa am oferit zilnic un model de grijă părintească, iubire și responsabilitatea față de mamele și copiii care au ajuns la noi. Am evoluat și am crescut împreună începând cu primii noștri beneficiari, până în prezent și am învățat din fiecare istorie de viață curajul, răbdarea și puterea de a face față unor dificultăți greu de imaginat”, a declarat Mihaela Belei, Coordonator „În brațele mamei”.

Le admirăm pe fiecare că au ales să-și aducă pe lume pruncii și ne bucurăm pentru realizările lor. În toată această perioadă, alături de echipa noastră au fost sutele de donatori care au adus pe Criuleni 22, nu doar bunuri materiale, dar și exemple frumoase de bunătate

În contextul aniversării, Misiunea Diaconia va organiza în data de 21 septembrie un eveniment aniversar intitulat Celebrăm viața.

Misiunea Socială „Diaconia” este structură a Mitropoliei Basarabiei şi membră a Federației Filantropia.

Foto credit: Misiunea Diaconia

Comentarii Facebook


Știri recente