Misiune cu tinerii și filantropie în Protopopiatul Reșița

În după-amiaza zilei de vineri 28, februarie, copiii și tinerii din Bocșa, participanți la proiectul „Tineri în Biserică” derulat de Episcopia Caransebeșului au avut bucuria de a avea în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Lucian, episcopul Caransebeșului. Vizita ierarhului a fost prilejuită de binecuvântarea unui spațiu dedicat activităților cu tinerii și copiii din Bocșa – Vasiova, în cadrul unui parteneriat încheiat în acest sens cu Biblioteca orășenească „Tata Oancea” din localitate, după cum ne-a transmis Darius Herea. La eveniment au participat, alături de copii și părinții lor, cadre didactice, preoți din localitate, reprezentanți ai autorităților publice locale, în frunte cu primarul orașului Bocșa, Eugen Cismănenațu, precum și gazda întâlnirii, doamna Gabriela Șerban, directoarea bibliotecii bocșene.

După slujba de sfințire a sălii destinate activităților noului centru de tineret de către Preasfințitul Lucian, a urmat o scurtă prezentare a specificului activităților cu tinerii din Episcopia Caransebeșului și a proiectelor aflate în derulare, de către coordonatorul Departamentului de Tineret, părintele Mihai Ciucur.

În finalul întâlnirii, după cuvântul de mulțumire al părintelui Doru Melinescu, coordonatorul nou-înființatului centru de tineret și după cel al primarului Eugen Cismăneanțu, Preasfințitul Lucian a adresat un cuvânt de încurajare și învățătură. În cuvântul său, ierarhul a felicitat pe toți cei implicați în acest parteneriat pentru generația de mâine și i-a încurajat pe cei tineri să fie alături de Biserică, atât la activitățile din centru cât, mai ales, prin prezența în biserică, la sfintele slujbe.

Centrul de tineret Vasiova își propune să ofere copiilor din clasele gimnaziale posibilitatea participării la activități artistice, culturale și educative cu caracter duhovnicesc, scopul final fiind cunoașterea și însușirea valorilor Bisericii noastre de către generația de mâine.

La orele serii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Taina Sfântului Maslu la Complexul de servicii sociale comunitare pentru persoane adulte din Reșița. La slujbă au participat conducerea, ostenitorii precum și beneficiarii așezământului social. La final fiind ajunul zilei de 1 martie toate doamnele au primit mărțișoare și buchete de ghiocei. Complexul de servicii sociale comunitare pentru persoane adulte din Reșița deservește peste 176 de persoane vârstnice.

Comentarii Facebook


Știri recente