Ministrul Educației apreciază soluțiile creative prin care Patriarhia Română a sprijinit disciplina Religie în 2020

Monica Anisie, Ministrul Educației și Cercetării, a participat la ceremonia organizată cu ocazia zilei onomastice a Patriarhului Daniel, prilej cu care a transmis un mesaj de apreciere pentru modalitățile creative în care Patriarhia Română a sprijinit desfășurarea orei de Religie în condiții atipice, în timpul pandemiei.

„Dorim să apreciem, în special în acest an cu totul deosebit pentru sistemul educațional, activitatea derulată în sprijinul disciplinei Religie, care s-a adaptat și diversificat ca forme și modalități de realizare”, a transmis ministrul în cadrul evenimentului organizat joi la Palatul Patriarhiei din București.

„Activități precum Ora de Religie la Televiziunea Trinitas și 3 Minute din Ora de Religie de la Televiziunea Română și de la Radio România Actualități au constituit un real sprijin pentru profesorii de Religie, dar și un mod de informare creativ și accesibil părinților și elevilor”, a menționat ministrul.

„Cu ocazia zilei onomastice, a Sfântului Proroc Daniel și a Sfântului Daniil Sihastrul, ne bucurăm să vă transmitem urările noastre de multă sănătate, multe împliniri în lucrarea de păstorire a Bisericii Ortodoxe Române și a credincioșilor români!”, i-a transmis ministrul Patriarhului României.

„Vă felicităm pentru activitatea dedicată proiectelor educaționale și sociale pe care Biserica Ortodoxă Română le derulează în sprijinul semenilor noștri, a familiilor și a copiilor, contribuind la promovarea valorilor creștine în societatea noastră!”, a mai spus Monica Anisie.

În cadrul evenimentului, Părintele Patriarh Daniel a menționat că Ministerul Educației și Patriarhia Română au avut „o bună cooperare” și „privind tabletele oferite copiilor, care, acum fiind obligați să participe la cursurile sau învățământul online, aveau nevoie de aceste instrumente”.

Sprijin educațional oferit de Patriarhia Română în pandemie

  • Emisiunea Ora de Religie a fost realizată de Trinitas TV cu sprijinul Sectorului Teologic-Educațional al Administrației Patriarhale și difuzată în perioada aprilie – iulie 2020.
  • Rubrica „3 Minute din Ora de Religie”, cu suport vizual animat, a fost inițial difuzată în cadrul emisiunii Universul Credinței de la Televiziunea Română, iar din iunie 2020 este difuzată și de Trinitas TV.
  • Numai în perioada de urgență (martie – mai 2020), Patriarhia Română a oferit aproximativ 5.000 de tablete copiilor cu posibilități materiale reduse, iar eforturile au continuat și după încheierea stării de urgență.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente