Minifestival de artă pentru copii în Paris

Departamentul cultural al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale a demarat un nou proiect cultural pentru românii și francezii ortodocși din Paris. Recent au început înscrierile pentru constituirea unei corale de copii, a unei orchestre de copii și a unui grup de teatru-poezie, în vederea organizării anuale a unui minifestival pentru copii cu titlul ‘Copiii în slujba copiilor’, informează Ziarul Lumina.

Inițiativa se adresează tuturor parohiilor române și franceze din regiunea pariziană, iar de organizare se ocupă părintele Emilian Marinescu, consilier cultural al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, împreună cu soția sa, Alexandra Marinescu. Minifestivalul își propune să creeze oportunități pentru copiii ortodocși de a se cunoaște între ei și de a cultiva relații cu ajutorul artei, în cadrul Bisericii. Fondurile obținute în urma concertelor vor fi în întregime utilizate pentru copiii aflați în dificultate sau provenind din familii defavorizate, precum și pentru copii ce necesită îngrijiri medicale.

‘Vor exista trei secțiuni. De secțiunea Teatru se va ocupa părintele diacon Octavian Dabija, absolvent al facultăților de Actorie și Teologie. Un părinte diacon francez, Claude Delangle, profesor de oboi la Conservatorul din Paris, se va ocupa de secțiunea Orchestră, iar de secțiunea Corală se va ocupa Ionuț Furtună, dirijorul corului de la Catedrala mitropolitană ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din Paris’, a precizat Alexandra Marinescu.

Prima ediție a minifestivalului ‘Copiii în slujba copiilor’ va avea loc în toamnă. Acest proiect se vrea a fi o extindere a unui proiect mai vechi al Departamentului cultural al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale, festivalul ‘De dragul frumosului’, care s-a bucurat de un succes răsunător atât printre românii, cât și printre francezii din Paris.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente