Militarii bistrițeni, binecuvântați de Mitropolitul Clujului

ÎPS Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului i-a binecuvântat vineri, 9 mai 2014, pe militarii bistrițeni care pleacă în misiune în Afganistan.

Slujba de binecuvântare a avut loc, de la ora 11:00, în Piața Petru Rareș din municipiul Bistrița și a avut loc în cadrul unei ceremonii militare, potrivit Radio Renașterea. La ceremonie au participat, alături de rudele militarilor care pleacă în misiune, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale și ai autorităților publice locale, a instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, cadre militare în activitate și în rezervă, a transmis corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Bistrița, Pr. Emanuel Vidican.

În cadrul ceremoniei ÎPS Mitropolit Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului le-a dorit militarilor o misiune plină de izbândă și să se întoarcă acasă sănătoși: „Cu prilejul acestei rugăciuni de binecuvântare pentru o misiune plină de izbândă a dumneavoastră acolo unde vă trimite țara. Sfântul Apostol Pavel vrând să ne însuflețească înspre lucrurile bune, pe noi pe toți creștinii, în a doua epistolă către Timotei, îi scrie acestuia, pentru că îi era un ucenic fidel: Să te comporți ca un bun ostaș a lui Hristos. Nici un ostaș nu se încurcă cu tărășeniile veacului acestuia, dacă vrea să fie pe plac comandantului. Sfântul Pavel a scris lucrul acesta, văzând un exemplu absolut în ostașul dăruit cauzei țării, apărării pământurilor noastre și a păcii și a libertății din orice loc din lume. Acest cuvânt vi-l punem la suflet, ne rugăm lui Dumnezeu să vă apere, să vă ocrotească, să vă facă biruitori în toate misiunile și să vă întoarceți cu pace, cu sănătate, la familiile, la copilașii și la cei dragi ai dumneavoastră”.

Manifestarea, ce a avut loc în Piața Petru Rareș din Bistrița, a fost prilejuită de plecarea în Afganistan a Companiei de Infanterie KAF-GDA, din cadrul Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”. Timp de aproximativ șase luni, militarii bistrițeni vor executa misiuni în sprijinul NATO, în cooperare cu forțele de coaliție internaționale și forțele de securitate naționale afgane pentru realizarea apărării terestre a aeroportului Kandahar din Afganistan.

Comentarii Facebook


Știri recente