„Mila lui Dumnezeu cucerește lumea”. Un fragment din moaștele Sfântului Irodion a plecat spre Paris

Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Paris a primit vineri din partea Mitropoliei Olteniei și a Mănăstirii Lainici un fragment din moaștele Sfântului Irodion. Darul a fost înmânat Mitropolitului Iosif prezent la slujba oficiată în ziua de cinstire a Sfântului Irodion la Mănăstirea Lainici.

„Mila lui Dumnezeu care se manifestă prin sfinții Lui cucerește oarecum lumea”, a remarcat Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale.

„Hristos n-a cucerit lumea prin putere, ci prin puterea milosteniei și a iubirii dumnezeiești răstignite pe Cruce, pe care moartea nu a putut să o țină și a fost obligată să ne-o redea; să ne redea această Viață care a făcut și din noi oameni ai Învierii”, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Ierarhul a amintit că în Franța se mai află deja fragmente din moaștele Sfântului român de la Mănăstirea Lainici, la Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale. De asemenea, a spus că și în Anglia, tot în Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale, fragmente din moaștele sfântului Irodion se află la Parohia Coventry.

Fragmente ale moaștelor Sfântului Irodion se află și în mai multe biserici din țară închinate cuviosului, dar și în SUA.

La Mănăstirea Lainici, cu prilejul serbării celor două hramuri ale așezământului în aceeași zi, vineri, 3 mai 2019, – „Izvorul Tămăduirii” și „Sfântul Cuvios Irodion” – au oficiat Sfânta Liturghie trei ierarhi: Mitropoliții Irineu al Olteniei, Iosif al Europei Occidentale și Meridionale și Episcopul Nicodim al Severinului și Strehaiei.

În omilia rostită la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Irineu a vorbit despre viața Sfântului Irodion de la Lainici care poate fi consultată pe larg în secțiunea Calendar Ortodox.

La final, ierarhii au oficiat slujba Aghesmei Mici.

Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente