Mitropolitul Nicolae a primit în dar pentru românii din SUA fragmente din moaștele unui sfânt bucureștean

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a primit duminică darul făcut de Mănăstirea Lainici pentru românii ortodocși din America: câteva fragmente din moaștele Sf. Irodion, născut la Bucureşti în anul 1821.

Înaltpreasfinția Sa a participat sâmbătă seara la slujba privegherii și a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Mănăstirea Lainici împreună cu Arhim. Ioachim Pârvulescu, starețul așezământului monahal, informează Mitropolia celor două Americi.

IPS Nicolae la Mănăstirea Lainici. ©Mitropolia celor două Americi

La finalul slujbei de duminică, părintele stareț a oferit, cu binecuvântarea Mitropolitului Irineu al Olteniei, fragmente din moaștele Sf. Cuv. Irodion de la Lainici împreună cu icoana sfântului.

Părintele Ioachim a amintit viața Sf. Irodion, ucenic și apoi duhovnic al Sf. Ierarh Calinic de la Cernica, ca și istoria descoperirii moaștelor Sf. Irodion pe 10 mai 2009.

Sf. Irodion

Sfântul Irodion s-a născut în Bucureşti, în anul 1821, şi a primit la botez numele de Ioan. La numai 20 de ani, tânărul cu viaţă de ascet îşi găseşte adevărata menire închinoviindu-se ca frate în lavra Cernicăi.

La numai câteva zile după călugărie, pe data de 22 decembrie 1846, cuviosul a fost hirotonit preot şi duhovnic pentru întreaga obşte a mănăstirii. Experienţa uceniciei lângă Sfântul Calinic îi conferea un mare echilibru în luarea deciziilor, iar virtuţile pe care le avea îl făcuseră unul dintre cei mai căutaţi duhovnici.

Odată cu învestirea Sfântului Calinic ca Episcop de Râmnic în anul 1850, Cuviosul Irodion s-a stabilit la Mănăstirea Lainici, devenind duhovnicul sfântului.

Foto credit: Mitropolia celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente