Mii de credincioși au participat la Procesiunea Calea Sfinților (VIDEO)

Update 17:40 | Patriarhul Kirill și Patriarhul Daniel au sosit la Reședința Patriarhală. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a adus un fragment din moaștele Sfântului Serafim de Sarov care va fi așezat spre cinstire alături de celelalte sfinte moaște.

Update 17:25 | Sfintele moaște au fost așezate în Baldachinul din curtea Catedralei Patriarhale pentru a fi cinstite de miile de pelerini aflate în pelerinaj în aceste zile.

PROCESIUNEA "CALEA SFINȚILOR", BUCUREȘTI 2017 – TRINITAS TV LIVE #EdițieSpecială #SfântulDimitrieCelNouCuvântul de Învățătură al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe RomânePrimirea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pe aeroportul "Henri Coandă" din BucureștiPrimirea Moaștelor Sfântului Serafim de Sarov la Catedrala Patriarhală

Posted by TRINITAS TV on 26 Octombrie 2017

Update 17:20 | În timpul intonării troparelor Sf. Cruci, al Sf. Sfântului Cuv. Dimitrie cel Nou și al Sf. Ier. Nectarie, procesiunea a urcat Dealul Patriarhiei spre altarul de vară al Catedralei Patriarhale.

Update 17:15 | Cele două procesiuni s-au întâlnit la baza Colinei Patriarhiei, unde au fost întâmpinate de PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.

Update 17:10 | Procesiunea de la Catedrala Mitropolitană a ajuns la baza Dealului Patriarhiei.

Update 17:08 | Coloana plecată de la Biserica Sfântul Spiridon – Nou a ajuns acum pe strada Bibescu Vodă în sunet de toacă și imne religioase cântate de participanții la pelerinaj.

Procesiunea Calea Sfinților

Marţi, 24 octombrie 2017, ora 12:30

Procesiunea de la Catedrala Mitropolitană – Biserica Sfântul Spiridon – Nou înaintează pe Calea Șerban Vodă cu un fragment din Lemnul Sfintei Cruci (de la Parohia Sf. Vasile – Victoria), cu moaștele și icoana Sf. Ier. Nectarie de la Eghina și Icoana Sfântului Cuvios Serafim de Sarov. În fruntea procesiunii se află PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Update 17:05 | Coloana de la Catedrala Patriarhală a trecut de Biserica Sfântul Nicolae – Vlădica și se îndreaptă către Bd. Regina Maria. În fruntea procesiunii, clericii poartă moaștele și icoana Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou.

Update 16:58 | Procesiunea Calea Sfinților a început. Cele două coloane de slujitori și credincioși se îndreaptă către Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei. La eveniment participă sute de preoţi din cele șase protoierii din Capitală, din protoieriile Ilfov Nord și Ilfov Sud, preoţii de caritate şi preoţii militari, şi câteva mii de credincioşi.

În cadrul acestei manifestări duhovnicești au fost purtate în procesiune icoana și moaștele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Lemnul Sfintei Cruci (de la Parohia Sf. Vasile – Victoria), icoana și moaștele Sf. Ier. Nectarie de la Eghina și icoana Sfântului Cuvios Serafim de Sarov.

Conform tradiției, s-au format două coloane: una care a plecat de la Catedrala Patriarhală spre Bd. Regina Maria și una de la Biserica Sfântul Spiridon – Nou – Catedrala Mitropolitană. Ambele s-au întâlnit la baza Dealului Patriarhiei.

Procesiunea Calea Sfinților este parte a manifestărilor dedicate sărbătorii Sf. Cuv. Dimitrie, Ocrotitorul Bucureștilor. Conform programului inițial, evenimentul era programat pentru ziua de marți, 24 octombrie, dar a fost amânat pentru joi, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Foto credit: ZL

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comentarii Facebook


Știri recente