Mihai Neșu este principalul invitat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Clujului

Mihai Neșu este invitatul Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, eveniment care reunește la Cluj-Napoca, în perioada 26-27 august 2022, aproximativ 1500 de tineri din cinci județe. Fostul fotbalist va susține o conferință cu tema: „Hristos – cel mai bun prieten”.

Tema ediției din acest an este Rugăciunea ține lumea. Timp de două zile, tinerii vor lua parte la un program complex, cu manifestări duhovnicești, culturale, artistice, educative și recreative.

Scopul evenimentului este de a le da tinerilor posibilitatea să se întâlnească într-o atmosferă de dialog, prietenie, comuniune de credință, rugăciune, cântare, respect, bună cuviință și încredere.

Program

Vineri, 26 august 2022

Ora 19:30            Piața Unirii din Cluj-Napoca

Festivitatea de deschidere,  în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și a celorlalți arhierei din Mitropolia Clujului

Program artistic susținut de Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al Universității „Babeș-Bolyai”, de interpreții de muzică populară Cristina Beldean Moșuțan și Raul Oltean, de grupurile de muzică folk „Prieteni de poveste” și „Popa’s Band”, iar la final un recital Ilinca&Gadjo Dilo.

Sâmbătă, 27 august 2022

Ora 07:30            Biserica Studenților din Campusul Universitar Hașdeu
Sfânta Liturghie arhierească

Ora 10:30            Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca
Conferința „Hristos – cel mai bun prieten”, susținută de Mihai Neșu și moderată de arhim. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Ora 16:00            Procesiunea tinerilor din Parcul Central înspre Catedrala Mitropolitană

Ora 17:00            Rugăciune la Catedrala Mitropolitană

Evenimentul arată grija Bisericii pentru educaţia şi viitorul tinerilor, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului. El se înscrie în seria manifestărilor dedicate Anului 2022, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

Despre Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Clujului (ITO Cluj)

ITO Cluj 2015 la Catedrala din Cluj-Napoca. Foto: Mitropolia Clujului

Întâlnirea de la Cluj este organizată de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, în colaborare cu Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși și cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

O întâlnire anterioară a tinerilor ortodocși din Mitropolia Clujului a avut loc și la Bistrița, în perioada 29-30 iulie 2017.

Prima Întâlnire a Tinerilor Ortodocși a avut loc în 2013 la Baia Mare, fiind ulterior transformată într-o întâlnire la nivel național și internațional.

Arhiepiscopia Clujului a mai organizat la Cluj-Napoca, în perioada 4-7 septembrie 2015, Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa, în premieră în lumea Ortodoxă. Prilejuit de anul în care Cluj-Napoca a fost Capitala Europeană a Tineretului, evenimentul a avut tema „Tinerii ortodocşi împreună pentru viitorul Europei” și a reunit peste 6000 de tineri din ţară, din Republica Moldova şi din diaspora românească, dar și din Rusia, Grecia, Ucraina, Georgia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia şi Slovacia, Finlanda, Albania şi Cipru.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente