Mihai Eminescu va avea o statuie în oraşul Covasna

În Parcul Voineşti din Covasna va fi amplasat un bust reprezentând pe Mihai Eminescu. Statuia va fi inaugurată anul viitor, de Ziua Culturii Naţionale, a anunţat secretara Primăriei Covasna pe contul de Facebook.

Vasilica Enea menţionează că „oraşul Covasna va fi prima localitate din judeţ care se va bucura de un astfel de monument de for public”.

Proiectul a fost iniţiat de comunitatea românească din oraş şi va fi implementat cu sprijinul autorităţilor locale, dar şi cu ajutorul unor sponsori.

„Ne dorim foarte mult realizarea acestui proiect”, a  declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Măciucă Ioan-Ovidiu de la Parohia Covasna.

Amplasarea bustului poetului Mihai Eminescu a a obţinut aviz favorabil din partea Consiliului Local  – Primăria Covasna în anul 2018 şi trebuia realizat în contextul Centenarului Marii Uniri.

Tot atunci a fost aprobată realizarea unui grup statuar reprezentându-i pe regele Ferdinand, regina Maria, Iuliu Maniu şi I.C. Brătianu. Grupul statutar a fost realizat şi inaugurat în 24 ianuarie 2019.

În oraşul Covasna mai există câteva monumente de for public care reprezintă comunitatea românească. În anul 2002 a fost dezvelit bustul Episcopului Iustinian Teculescu, în proximitatea Bisericii Înălţarea Domnului din oraş.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente