Mihai Eminescu evocat la Tulcea

În Episcopia Tulcii, în cadrul programului omagial din 15 ianuarie 2012, cu prilejul Zilei Culturii Naționale și a aniversării a 162 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Seminarul Teologic Sf. Ioan Casian(foto) cu sprijinul revistei tulcene de cultură Steaua Dobrogei a susținut un spectacol literar-muzical în care și-au dat concursul foști și actuali profesori, elevi ai școlii, invitați din licee de prestigiu ale municipiului și scriitori tulceni, după cum ne informează pr. Felix Neculai, Consilier Cultural din Episcopia Tulcii.

Spectacolul a evocat, muzical și literar, personalitatea vieții și operei eminesciene, momente din creația marilor spirite ale culturii și literaturii române care s-au născut și au evoluat ,,sub auspiciile geniului eminescian”, împletind și secvențe din lucrările scriitorilor tulceni consacrați sau în curs de afirmare.

Un juriu de specialitate format din scriitori tulceni sub președinția onorifică a scriitorului israelian de limbă română, Carol Feldman (cetățean de onoare al orașului Tulcea) a acordat câștigătorilor desemnați Pemiul literar ȘTEFAN ROMEO GHIOC (1944 – 2011), instituit de revista de cultură ,,Steaua Dobrogei” în memoria reputatului scriitor și publicist tulcean.

Printre invitații de seamă, care au onorat manifestarea dedicată Zilei Culturii Naționale s-a aflat și Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…