Mihai Eminescu evocat la Pitești

Pentru a marca împlinirea a 163 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a realizat un album de cântece intitulat „Omagiu. Mihai Eminescu”. Acesta a fost prezentat ieri seară pe scena teatrului „Alexandru Davila” din municipiul Pitești, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, care a avut rolul de moderator în cadrul acestei manifestări culturale, după cum a precizat Părintele Ciprian Necula, Inspector mass-media al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Spectatorii prezenți la acest eveniment au avut bucuria de a asculta o parte din cele mai cunoscute poezii ale poetului Mihai Eminescu în interpretarea maestrului Eusebiu Ștefănescu, actor la teatrul național „I. L. Caragiale” din București și decan la Facultatea de Arte din cadrul Universității Hyperion.

În cadrul acestei manifestări culturale a fost invitată și renumita actriță Manuela Golescu care a încântat publicul prin interpretarea deosebită a poeziilor „Rugăciune” și „Luceafărul”, ambele scrise de poetul Mihai Eminescu.

Spectatorii au avut bucuria de a asculta cântecele cuprinse pe noul album create pe versurile poetului Mihai Eminescu, interpretate în stil bisericesc, psaltic și coral de grupul „Brevis Cuartet”.

Cele unsprezece creații eminesciene prezente pe noul album intitulat „Omagiu. Mihai Eminescu” pot fi accesate și de utilizatorii iPhone și iPad în cadrul aplicației „Mănăstirea Curtea de Argeș”.

Evenimentul cultural organizat în cinstea marelui poet numit de Tutor Arghezi „sfântul ghersului românesc” reprezintă continuarea unui proiect mai vechi inițiat de Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, care este Membru al Uniunii Scriitorilor din România și un mare iubitor al operelor eminesciene.

Cu privire la această manifestare culturală părintele consilier Arhid. Caliopie Ichim a declarat: „Trăim într-o lume a vitezei. Oamenii nu mai au răgaz pentru micile bucurii ale sufletului. Datoria Bisericii este să propovăduiască Cuvântul Domnului, indiferent de mijloace. De aceea, nu trebuie să considerăm tehnologia ca fiind o piedică, ci să ne ajutăm de ea. Mihai Eminescu este mai mult decât un mare poet, el este un simbol național și emblema noastră culturală. Biserica are datoria morală de a fi nu numai un locaș cult ci și unul de cultură. De aceea, am încercat să unim cele două elemente, religia, prin muzica psaltică și harul poetului, prin versurile sale”.

Comentarii Facebook


Știri recente