Miercurea Sibiului | IPS Laurențiu a sfințit pictura Bisericii Adormirea Maicii Domnului

În Duminica Sfinților Români, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a sfințit pictura noii biserici din orașul Miercurea Sibiului. Lăcașul de cult are hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

În continuarea slujbei de binecuvântare, Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie. Din sobor au făcut parte: părintele Petru-Toader Damian, Protopopul de Săliște, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

Mulți dintre credincioși au venit îmbrăcați în costumele populare specifice zonei. De asemenea, la eveniment au participat și numeroși primari și oficialități din sate ale Mărginimii Sibiului.

Cei prezenți au avut ocazia să aducă cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cuvântul rostit în data de 18 iunie 2017, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit celor prezenți despre sfinții români, roade ale credinței și spiritualității românești din vremuri străvechi.

Avem foarte mulți sfinți români, mulți sfinți care au lăsat în urma lor semne ale sfințeniei, sfinte moaște, pentru că noi oamenii zidiți după Chipul lui Dumnezeu din trup și suflet, materie și duh, avem nevoie să simțim, să pipăim, să ne atingem de lucruri sfinte pentru ca viața noastră să se umple de har. Aceștia sunt sfinții români cinstiți astăzi, iar mulți dintre ei ocrotesc bisericile noastre, a subliniat ierarhul.

Pentru sprijinirea vieții bisericești, primarul orașului Miercurea i-a fost oferită distincția Crucea șaguniană pentru mireni.Totodată, toți ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult au primit acte de cinstire.

La final, cei prezenți au participat la un vernisaj de icoane ce a avut loc în curtea bisericii. Acestea au fost pictate de mai mulți elevi de la școala din Miercurea Sibiului în cadrul unui cerc de pictura.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…