Miercurea Ciuc: Episcopul Andrei a sfințit Drapelul Național în prezența Ministrului Apărării

Preasfințitul Părinte Andrei a binecuvântat duminică, la Miercurea Ciuc, Drapelul Național, în prezența oficialităților centrale și locale și a numeroși români veniți la ceremonie în costume populare.

Din partea guvernului a participat Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, iar din partea autorităților locale subprefectul județului Harghita, Marius Țepeluș, care a dat citire mesajului Prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru Ziua Drapelului Național.

Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat, împreună cu mai mulți clerici locali, slujba de binecuvântare a Drapelului Național. Steagul a fost apoi arborat la Monumentul Eroului Necunoscut din centrul orașului.

Episcopul Covasnei și Harghitei au participat la ceremonia de binecuvântare a Drapelului Național de la Miercurea Ciuc duminică, 26 iunie 2022. Foto: Informația Harghitei

„Nu am venit aici să facem o sărbătoare ostentativă. Este pur și simplu o sărbătoare de suflet și știu că pentru dumneavoastră, cei de aici, este mult mai puternic simțită, pentru că sentimentul patriotic este mult mai bine simțit aici decât la București sau în alte locuri unde românii sunt majoritari”, a spus ministrul Vasile Dîncu.

Ceremonia de sfințire a fost urmată de defilarea Gărzii de Onoare.

La finalul evenimentului, ministrul apărării a oferit o insignă cu tricolorul naţional fiului unui militar și a primit în dar, din partea Grupului Şezătoare la Miercurea-Ciuc, însemne cusute în culorile tricolorului.

Ministrul Vasile Dîncu a oferit o insignă cu Tricolorul fiului unui militar participant la ceremonie duminică, 26 iunie 2022. Foto: Laurențiu Turoi

„Uneori, administrația centrală nu înțelege foarte bine care sunt problemele oamenilor din Harghita și Covasna, iar uneori aceștia au sentimentul că sunt părăsiți în propria lor țară. De aceea, astăzi am venit aici, să le spun că Guvernul României este alături de ei, că Armata României le este alături. Cred că toți cei care suntem în funcții de responsabilitate publică avem datoria de a face mai mult pentru aceste zone, nu numai de sărbători şi nu numai pentru români”, a scris ulterior pe Facebook Ministrul Apărării.

Ministrul a participat la ceremonii similare în localitățile harghitene Gălăuțaș, Corbu și Tulgheș, unde Drapelul Național a fost binecuvântat de clerici locali.

Foto credit: Facebook / Informația Harghitei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente