Micherechi: sute de copii au participat la procesiunea tradițională condusă de Episcopul Siluan al Ungariei

Copiii din Micherechi, Ungaria, au participat joi la tradiționala procesiune condusă de Episcopul Siluan al Ungariei, în apropierea Zilei Internaţionale a Copilului. 

Procesiunea s-a desfăşurat la finalul zilei speciale dedicate copiilor din această comună, dar și din împrejurimi la care au luat parte 200 de elevi de Școală Generală, clasele I-VIII (104 elevi din Micherechi și 45 de la Școli din localități vecine: Șărcad – Sarkad, Crâstor – arkadkeresztúr, Kötegyán, Biharugra, Geszt, etc.), dar și de la Grădinița din Micherechi (43 copii).

Manifestarea a fost organizată de Asociația „Miruna”, a tinerilor ortodocși din Micherechi și a cuprins jocuri și întreceri sportive, desene, ateliere de lucru, plimbări cu căruța și călărie, numere de dresaj, alte activități recreative.

Spre deosebire de anii trecuți, procesiunea de Ziua Copilului nu a mai avut loc de la intrarea în sat și până la biserică, ci de la acest teren de sport și de joacă până la biserica românească din localitate, fiind condusă de Preasfinţitul Părinte Siluan.

La procesiunea din acest an copiii au venit în marș pe lângă bicicletele lor, însoţiţi de clerici şi oficialităţi locale.

Episcopul Ortodox Român al Ungariei le-a citit o rugăciune de binecuvântare și le-a adresat un scurt cuvânt de apreciere și de felicitare.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente