Mesajul pastoral de Craciun al PF Parinte Patriarh Daniel, pentru ascultatorii Radio Trinitas

Sarbatoarea Nasterii Mantuitorului nostru Iisus Hristos ne arata iubirea nesfarsita si minunata a lui Dumnezeu Tatal pentru lume, iubire aratata in Fiul Sau cel vesnic, Iisus Hristos, care din iubire pentru oameni a devenit Om, a coborat pe pamant ca pe noi, pamantenii, sa ne inalte la ceruri. S-a facut El, cel vesnic, muritor, ca pe noi, muritorii, sa ne inalte la viata vesnica a Preasfintei Treimi. Hristos Domnul este darul lui Dumnezeu Tatal pentru mantuirea lumii si, de aceea, trebuie sa-L intampinam si noi cu daruri duhovnicesti si cu semne ale iubirii noastre fata de Dumnezeu si fata de aproapele nostru.

In aceste zile sfinte de sarbatoare sa raspundem iubirii lui Hristos cu iubirea noastra frateasca fata de cei din familie, fata de cei din jurul nostru si mai ales sa aratam iubire frateasca si ajutorare celor saraci, celor bolnavi, celor batrani, celor singuri, celor pe care nu-i mai iubeste nimeni. Prin aceasta noi aratam ca iubirea lui Hristos se revarsa prin noi catre cei din jurul nostru si ne aduna laolalta in iubirea Preasfintei Treimi.

In aceste zile sfinte de sarbatoare binecuvantata a familiei – pentru ca Mantuitorul Iisus Hristos ne arata deosebita binecuvantare a mamei, a copilului, a iubirii parintesti – sa nu uitam nici pe copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, sa nu uitam nici pe romanii din afara granitelor si mai ales sa ne rugam pentru cei care sunt departe de tara si departe de casa ca Hristos Domnul sa le aduca pace si bucurie in suflet, sa le aduca binecuvantare pentru tot lucrul bun si sa pastram cu totii unitatea noastra de cuget si simtiri.

Cu prilejul sarbatorii Nasterii Domnului dorim tuturor sanatate si pace, bucurie sfanta si mult ajutor de la Dumnezeu in tot lucrul cel bun.

Sarbatori fericite!

PF Daniel,

Arhiepiscopul Bucurestilor,

Mitropolitul Munteniei si Dobrogei,

Loctiitor al Tronului Cezareei Capadociei,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane,

Loctiitor de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente