Mesajul ASTO la aniversarea de 140 de ani a facultății de teologie bucureștene

La aniversarea a 140 de ani de existență a facultății de teologie bucureștene, Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) transmite un mesaj prin președintele ei, Ioan Strezoiu.

„Azi sărbătorim 140 de ani de existență a Facultății de Teologie Ortodoxă ‹Justinian Patriarhul› din București, în cadrul căreia activează asociația noastră. Deși, de-a lungul timpului, a traversat perioade dificile, facultatea a reușit mereu să rămână în picioare și să contribuie la formarea intelectuală și morală a societății”, subliniază președintele ASTO.

Cu ocazia acestui moment aniversar, el a subliniat o particularitate a facultății bucureștene, aceea că, pe lângă absolvenții seminarelor teologice din țară, „aici vin să studieze oameni din domenii variate: doctori, avocați, actori, toți găsind calea de urmat pe care au căutat-o de-a lungul vieții”.

„Nădăjduim ca, în anii ce vor urma, studenții să găsească la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București un mediu potrivit atât pentru dezvoltarea personală, cât și pentru trăirea concretă aproape de Dumnezeu”, a declarat pentru Basilica.ro președintele asociației.

„Ne bucurăm că de mai bine de 12 ani voluntarii ASTO se străduiesc să organizeze activități prin care pun în practică învățăturile dobândite pe băncile facultății, dorind să transmită și altora frumusețea studenției de la teologie”, a mai spus Ioan Strezoiu.

Sursă foto: Facebook / ASTO

Asociația Studenților Teologi Ortodocși a fost înființată în martie 2009, iar de-a lungul acestor ani voluntarii au organizat mai multe activități de natură social-filantropică, dar și culturale sau artistice. De menționat sunt concertele caritabile de Crăciun – „După datini, colindăm” și de Paști – „Pași spre lumina Învierii”. Tot ASTO a pus bazele unei reviste și a tipărit un „Ghid al studentului”. De asemenea, organizează periodic tabere studențești, excursii tematice și ateliere de formare.

Sursă foto: Facebook / ASTO

Comentarii Facebook


Știri recente