Melbourne: Episcopul Mihail l-a asigurat de sprijinul său pe noul Arhiepiscop grec al Australiei

Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei şi Noii Zeelande, şi-a exprimat sâmbătă sprijinul pentru noul Arhiepiscop ortodox Grec al Australiei aflat în Melbourne pentru prima dată de la întronizare.

În cadrul ceremoniei organizate la primăria din Melbourne, ierarhul român a susţinut un discurs în care a evidenţiat buna legătură existentă între comunitatea greacă şi cea română.

Preasfinţia Sa a spus Arhiepiscopului Macarie că îi va oferi tot sprijinul de care are nevoie.

Episcopul Mihail la primăria din Melbourne. Foto credit: Neoskosmos

Înaltpreasfinţitul Părinte Macarie a ajuns în Melbourne în jurul orei 11, informează Neoskosmos. La aeroport a fost întâmpinat de numeroşi credincioşi greci, oficialităţi locale şi ierarhi.

„Vreau să vă asigur că prezenţa voastră aici evidenţiază responsabilitatea uriaşă pe care o port”, a spus ierarhul celor care l-au întâmpinat.

De la aeroport, Arhiepiscopul Macarie s-a deplasat la Biserica Sfântul Eustatie unde a avut loc o slujbă de Te Deum.

La eveniment a fost prezent Episcopul Mihail al Australiei şi Noii Zeelande. Foto credit: Neoskosmos

Duminică, 4 august, Arhiepiscopul Macarie a prezidat Sfânta Liturghie oficiată în Biserica Sfântul Eustatie din Melbourne, oraşul cu cea mai mare comunitate greacă din Australia.

Înaltpreasfinţitul Părinte Macarie a fost ales Arhiepiscop al Australiei de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice reunit joi, 9 mai 2019, la Constantinopol.

Ierarhul s-a născut în anul 1973 în Creta. A studiat în Grecia, SUA, Australia.

Înaltpreasfinţia Sa urmează la conducerea Arhiepiscopiei Australiei după trecerea în veşnicie a Înaltpreasfințitul Părinte Stelian Harkianakis, decedat luni, 25 martie 2019, la vârsta de 83 de ani după o boală îndelungată.

Foto credit: Neoskosmos

Comentarii Facebook


Știri recente